Владимир Влаев

 
  

   

            Владимир Василев Влаев  е роден на 27.03.1980 г. в гр. Варна. Заниманията си с музика започва на 14 год. възраст , като ученик по китара на Севдалин Стефанов, а по – късно и на Любен Хараламбиев. През 2000 г. е приет в АМТИИ Пловдив, специалност “Педагогика на обучението по музика”. Същевременно започва заниманията си с композиция при проф. Димитър Тъпков. Завършва бакалавър – Педагогика на обучението по музика и класическа китара в класа на доц. Стела Митева-Динкова в АМТИИ през 2005г. и е приет в композиторския клас на проф. Димитър Тъпков, при който се дипломира през 2009г. Междувременно се дипломира като магистър – специалност “Музикален редактор в медии” през 2006г., която изучава паралелно със специалност “Композиция”. През 2008г. специализира “Електроакустична и компютърна композиция” в Музикална академия “Карол Липински”, Вроцлав – Полша при проф. Станислав Крупович.Творчеството му обхваща различни жанрове – предимно солова и камерна музика. Носител на награди като китарист и композитор.   Като китарист :   III-та награда (2001), II-ра нагр. (2002), II-ра нагр. (2003) – Международен фестивал на класическата китара “Акад. Марин Големинов “ – гр. Кюстендил.

      II-ра нагр. (2002), III-та нагр. (2003) – Международен фестивал на класическата китара – гр. Гоце Делчев.

    Като композитор: I-ва награда за написване на нова песен на патриотична тематика на националния фестивал на патриотичната песен – “Родолюбие”, гр. Панагюрище.

    Негови пиеси са издадени в сборниците:  “Пиеси за китара от млади български композитори” – 2008г. и “Пиеси за пиано от млади български композитори” – 2009г.

    Произведенията му са изпълнявани у нас, в САЩ, Сърбия, Полша, Турция.

    Член на Съюза на българските композитори  от2009 г. . От началото на 2010г. работи като преподавател по китара в НУИ “Добри Христов” – Варна.

    Автор е на:  пиеси за китара,  “Музика за китарен оркестър”,  Соната за флейта и китара, “Hommage a Piazzolla” – за квинтет (цигулка, пиано, акордеон, контрабас и китара), “Три песни” по текстове на Д. Дебелянов – за сопран и пиано,  Вариации за брас квинтет, Сюита за соло кларинет, Прелюд и скерцо за виола и пиано, Сонатина за пиано, “Ин и Ян” – за кларинет, маримба и пиано, Токата за пиано , “Вода” – електроакустична пиеса (music for tape), Концерт за електронно подготвен клавир, 13 струнни, ударни и компютър.